Stranden in de Algarve

Stranden in de Algarve. Het dichtstbijzijnde strand is tevens een van de grootste zandstranden in de Algarve. Het is jaren geleden aangelegd door het leggen van een lange dam in de Oceaan en de monding van de rivier De Arade. Het strand heet Praia da Rocha en ligt aan de voet van een vrij recent gebouwd vakantie”dorp” met veel appartementen en hotels. Praia da Rocha is hèt uitgaanscentrum van de stad Portimao. De boulevard is heel gezellig met veel winkels, terrasjes en restaurants. Er is zelfs een casino waar uw uw geluk kunt beproeven.

Het strand van Praia da Rocha is een kunstmatig strand. Het ontstond door aan de monding van de rivier de Arade, wsaaraan de havenstad Portimao ligt, een heel lange strekdam te bouwen. Hierdoor veranderden de invloeden van eb en vloed. Hierdoor kon het aangebrachte zand blijven liggen en ontstonden de stranden Praia da Rocha en Praia dos Très Castelos.

Strand in Portugal

Verder naar het Westen liggen Praia do Vau. Praia do Alemao, Praia dos Tres Irmaos en natuurlijk het bekende strand van Alvor. Naar het Oosten kunt u Praia Grande van Ferragudo bezoeken. Dit is het strand waarop u vanaf uw balkon uitkijkt. Ook is er Praia do Pintadinho en Praia dos Caneiros waar u uitstekend aan het strand kunt lunchen of dineren. Reserveren is wel noodzakelijk.

Strand Algarve