Zeiltochten Algarve

Vanuit de mooie stad Portimao zijn er vele mogelijkheden om tijdens zeiltochten Algarve het avontuur op te zoeken. En gebruik te maken van de vele soorten boten die er zijn. Zo kunt u de rivier de Arade op naar de stad Silves een dagtocht maken. Of een bootreis met BBQ en lekker zwemmen en zonnen op prachtige besloten strandjes of bij voorbeeld een zeilboot huren.

Zeiltochten Algarve

Een van de bedrijven die u daarbij kan helpen en adviseren is Algarve Ocean waarvan we een deel van hun website hieronder plaatsten:

Zeilgebied voor Zeiltochten Algarve.

– Vanuit Marina de Portimao bestrijken we een ongekend veelzijdig zeilgebied. Van woeste oceaandeining en dolfijnen bij Sagres tot het altijd kabbelende water van de rivier de Arade, het ligt allemaal binnen het bereik van 1 dag.

De rivier is bevaarbaar tot midden in de stad Portimao en biedt onder alle omstandigheden beschut water. Hierop het goed spelen is met stroming, boot- en zeilhandling. De brede en diepe riviermonding biedt een altijd veilige aanloop van de haven.

3 Mijl naar het westen toe in de beschutte baai van Lagos ligt de delta van Alvor. Deze voelt als de Waddenzee, met droogvallende platen en een intense diversiteit aan vogels.

Nog 2 mijl verder naar het westen en we hebben de keuze tussen het aanlopen van de haven van Lagos. Of een bezoek aan de prachtige rotsformaties van Ponte de Piedade.

In de zomer doet iedere mijl in westelijke richting de wind verder toenemen. Voor een echte oceaanervaring verlaten we de baai van Lagos en varen in ongeveer 2 uur tijd door naar de Kaap St. Vincent bij Sagres. Bij deze zuidwestpunt van Europa waait het altijd, meestal hard, en is de kans op ontmoeting met dolfijnen groot.

Veilige havens zoals Ferragudo.

Binnen een paar uur varen naar het oosten hebben we de havens van Albufeira en Villamoura binnen bereik. Nog een stukje verder hebben we de grootse delta van Faro, waar ankeren voor het visserseilandje Culatra je verplaatst naar ergens in Zuid Amerika.

Voor onze meerdaagse tochten hebben we als bestemmingen Cadiz, Gibraltar, Tanger, Madeira en Lissabon.