Monchique Algarve

Monchique Algarve of voluit Serra de Monchique ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf uw appartement. Het is een dorp/omgeving dat u gezien moet hebben!

Het marktplaatsje Monchique is vooral bekend vanwege zijn ligging op 458 m hoogte en het bijzondere uitzicht. Op het hoogste deel van de berg, bij het plaatsje Foia bevinden zich picknick tafels en banken. Om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van het prachtige uitzicht. De inwoners van Monchique en mensen uit de wijde omgeving vullen op diverse plekken hun flessen met water uit de eeuwige bron met helder water uit de bergen, water waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Zo is er in Caldas (bronnen) de Monchique een geweldige Spa om te relaxen. Ook zeker de moeite waard om in het donker het prachtige schouwspel van de sterren te bekijken; er is namelijk geen enkele verstorende verlichting in de buurt, zodat u optimaal van het uitzicht kunt genieten. Erg romantisch en doen wanneer u overwintert of gewoon vakantie houdt!

Monchique, een “must see” wanneer u in de Algarve bent. Met kurkeiken en piri-piri kip.

Monchique Algarve

Nog meer natuurschoon treft u aan in het mooie gebergte Serra de Monchique. Deze vulkanische bergketen beschermt de Algarve tegen weersinvloeden vanuit het Noorden. Opvallend zijn de half gestripte stammen van de kurkeik die je overal op weg naar Monchique tegenkomt.
U kunt hier mooie wandelingen maken en genieten van de vegetatie die nergens anders in de Algarve zo rijk is. Maar ook een heerlijke Frango (kip) Piri-Piri eten in een van de authentieke restaurants.