Het weer in de Algarve

Het weer in de Algarve. De beste reclamespot die men voor de Algarve heeft bedacht is dat er per jaar niet minder dan 3.000 zonuren zijn. Voor ons Noordelingen is dat precies waarom het gaat; heerlijk bijkleuren, genieten van de weldadige warmte en het gevoel van vrijheid.

Het weer in de Algarve

Onder meerdere links op Google kunt u de weersvoorspellingen van Faro zien. Zo kunt u uw activiteiten gaan plannen. Zoals een rondje golf? Maar ook rechts van deze pagina ziet u de weersverwachtingen, temperatuur en windsnelheden.

Natuurlijk heeft ook de Algarve af en toe een grote regenbui nodig. Mede omdat de (drink)watervoorziening uit grote stuwmeren komt die door de diverse rivieren worden gevoed. Veel bekende stuwmeren zijn een bezoekje waard. Baragem da Bravoura boven Lagos en Baragem do Funcho/Arade tussen Silves en Sao Bartolomeu de Messines (als stadje ook het bezichtigen waard!)
Veelal duren die buien nooit erg lang zodat u al snel weer kunt genieten van de weldadige zonneschijn en het lekkere weer in de Algarve. Dat heerlijke weer in de Algarve en de vele zonuren per jaar zijn voor velen ideaal om te overwinteren in de Algarve. Fijn overwinteren, genieten van je vrijheid en de rust terwijl de zon de stramme ledematen soepel houdt.