Fietsverhuur Algarve

Op diverse plaatsen in de Algarve, maar ook in de stad Portimão, bestaat de mogelijkheid tot fietsverhuur Algarve en/of bromfietsen te huren. Echts iets voor de sportieve avonturier om het ruig een on-ontgonnen binnenland van de Algarve te onderzoeken. De Algarve-gids.nl biedt een aantal opties:

Fietsen in de Algarve

Normaal Fietsen – Fietsverhuur.

Vaak kregen wij de vraag van, vooral Nederlanders waar ze fietsen konden huren tijdens hun vakantie in de Algarve. Dat was sinds voor kort ook bijna onmogelijk. Via het bedrijf Megasport kunt u on-line fietsen huren. Die worden dan kosteloos op uw vakantie adres bezorgd en ook weer opgehaald.

Voor groepen die zelf tochten willen organiseren kunt u extra services boeken zoals bv een volgauto.

Georganiseerd Fietsen – Mountainbiken.

Huur een All Terrain Bike met helm en stuurtas. Kies één van onze routes welke het westelijke deel van de Algarve beslaan. De routes variëren in lengte van 35 tot 95 km, van fietsen over makkelijk asfalt tot fietsen over het strand, van downhill fietsen tot omhoog trappen tot de toppen van de Monchique.
Alle routes bevatten informatie over culturele en historische plaatsen, over waar je kunt lunchen of zwemmen, en geven duidelijke aanwijzingen over de te volgen routes. Wij houden er niet van veel auto’s tegen te komen tijdens het fietsen, daarom gaan de routes zoveel mogelijk over rustige wegen; off the beaten track!

Georganiseerd Fietsen – Downhill fietsen.

De tocht begint in Mexilhoeira Grande, vanwaar je in een minibusje naar de hoogste top van de Algarve, de Foia met 902 m, wordt gebracht, midden in de Serra de Monchique. Geniet van de prachtige vergezichten op zowel de zuid- als de westkust. Het restaurant bovenop de berg is altijd geopend en serveert lekkere koffie. Na een heldere uitleg fiets je terug naar de kust…easy going downhill! De ervaren, meertalige, gids stopt op plaatsen met prachtige uitzichten en vertelt je over de flora en fauna. Een service auto volgt de groep, van maximaal 16 personen.
De aluminium ‘all terrain’ bikes zijn op maat gemaakt en hebben veilige hydraulische remmen van Magura, comfortabele gelzadels en voorvering. Het stuur staat hoger dan op een normale fiets, zodat je in een veilige en comfortabele houding van de tocht kunt genieten.

We zorgen voor een helm en een fles water.
Deze tochten zijn geschikt voor iedereen tussen 15 en 65 jaar met enige fietservaring.