Apartment in Portugal
 

Omgeving Portimão Algarve

Algarve Shopping - Guia-Albufeira
Op uw reis vanaf het vliegveld Faro bent u er al langsgekomen wanneer u over de lokale EN125 bent gekomen. Op circa een half uurtje rijden vanuit uw appartement kunt u op een regenachtige dag, zo die er al is een bezoekje brengen aan een van de grootste shopping malls van de Algarve, tegenover de Makro en met erg veel parkeerruimte, ook in de garage.


Hier vindt u op twee etages een veelheid aan winkels, waarschijnlijk de grootste “kruidenier” die u ooit gezien hebt, de Continente waar u alles kunt kopen wat u nodig heeft of gewoon leuk vindt, de Zara en vele andere bekende merken. De bovenste etage is geheel ingericht als eetgelegenheid met vele restaurants, KFC’s en dergelijke maar ook voor een broodje met dankje kunt u hier terecht. Mocht het nou echt slecht weer zijn, bezoek dan een van de 4 bioscopen op de bovenste etage. De entreeprijs zal u aangenaam verrassen.

 Aqua Shopping - Portimão
In het Noordelijke centrum van Portimão, vlak bij het ziekenhuis, is het nieuwe shoppingcentre Aqua gebouwd. Zeer luxe en met erg mooie winkels. De ondergrondse parkeergarage is gratis en erg groot, zodat u altijd overdekt parkeren kan. Vele liften brengen u naar de etages met winkels.
Net als vanuit uw appartement kunt u hier kijken naar de oude fabrieksschoorstenen waarop de ooievaars hun nest gebouwd hebben. Al klepperend laten zij weten aanwezig te zijn en in het najaar kunt u zien hoe de jonge volgens door de ouders gevoed worden.

Aqua Shopping - Portimão


Strandjes - Ferragudo
Aan de overkant van de rivier de Arade kijkt u vanuit de huiskamer en de slaapkamer uit op het dorp Ferragudo, een heerlijk rustiek dorp dat erg veel van haar originaliteit heeft behouden. Een vissersdorp met vele kleine vissersbootjes in de getijdehaven en met een veelheid aan visrestaurants langs de boulevard. Het dorp is tegen de heuvel opgebouwd en vanaf het kerkplein heeft u schitterend uitzicht op de rivier de Arade, de Atlantische Oceaan en natuurlijk op Portimão en uw flat op de bovenste etage van Vila Arade.


Elke 4 weken vindt er een zeer gezellige rommelmarkt plaats in het centrum van Ferragudo. Hier vindt u de meest uiteenlopende tweedehands artikelen die tegen zeer lage prijzen (na onderhandeling) uw eigendom kunnen worden. Een Bica (kopje koffie) op een van de terrasjes op het gezellige dorpsplein mag niet ontbreken. Een wandeling door de smalle straatjes van het oude Ferragudo zal u bekoren.
De stranden Praia Grande, Pintadinho en Praia dos Caneiros met het beroemde restaurant Caneiros zullen u bekoren.

Ferragudo


Monchique
Monchique of voluit Serra de Monchique ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf uw appartement en is een dorp/omgeving dat u gezien moet hebben!

Het marktplaatsje Monchique is vooral bekend vanwege zijn ligging op 458 m hoogte en het bijzondere uitzicht. Op het hoogste deel van de berg, bij het plaatsje Foia bevinden zich picknick tafels en banken om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van het prachtige uitzicht. De inwoners van Monchique en mensen uit de wijde omgeving vullen op diverse plekken hun flessen met water uit de eeuwige bron met helder water uit de bergen, water waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Zo is er in Caldas (bronnen) de Monchique een geweldige Spa om te relaxen.
Ook zeker de moeite waard om in het donker het prachtige schouwspel van de sterren te bekijken; er is namelijk geen enkele verstorende verlichting in de buurt, zodat u optimaal van het uitzicht kunt genieten. Erg romantisch!

Nog meer natuurschoon treft u aan in het mooie gebergte Serra de Monchique. Deze vulkanische bergketen beschermt de Algarve tegen weersinvloeden vanuit het Noorden.
U kunt hier mooie wandelingen maken en genieten van de vegetatie die nergens anders in de Algarve zo rijk is maar ook een heerlijke Frango (kip) Piri-Piri eten in een van de authentieke restaurants.

Monchique

Portimão
Portimão is, na Faro de tweede grotere stad van de Algarve en de grootste commerciële havenstad. Ook de grootste sardinevloot van Portugal is hier gehuisvest, gelegen aan de monding van de Rio Arade. De visverwerkende industrie vormt daarom een belangrijke bron van inkomsten in deze stad. Ook het toerisme is een belangrijke pijler en op velerlei wijze wordt hier veel aandacht aan besteed.
Kenmerkend is de nieuwe boulevard waarlangs het heerlijk lopen is en de vele terrasjes zijn uitnodigend. Aan de weerszijde van de bekende metalen brug kunt u sardines eten die ter plaatse worden bereid.

Het bevaren van de oude handelsroute via de rivier de Arade naar de vroegere hoofdstand van de Algarve, Silves is een andere toeristische attractie.

Het grootste ziekenhuis van de Algarve is in Portimão gevestigd en alle specialistische behandelingen worden er verricht. De binnenstad wordt voortdurend gemoderniseerd waarbij het historische karakter zoveel mogelijk bewaard blijft.

De oude stad Portimão kenmerkt zich door haar gemoedelijke sfeer en vele winkels en restaurants.
In minder dan 15 minuten loopt u naar het centrum, maar ook naar het toeristische gedeelte van de stad, Praia da Rocha geheten.Praia da Rocha
Op minder dan 15 minuten lopen vanuit uw appartement bereikt u Praia da Rocha, het gedeelte van Portimão dat speciaal ontworpen is voor het toerisme, mede door de fijne zandstranden en de schitterende rotspartijen.


In Praia da Rocha vindt u alles wat een vakantieganger zou kunnen wensen. U vindt hier zon, zee, strand, cultuur, een casino en, als u wilt heel veel actie! Aan de autovrije boulevard vindt u vele winkeltjes, bars, restaurants, heerlijke terrasjesterrasjes, discotheken maar ook meerdere hotels. Alle gelegen in en rond het centrum van Praia da Rocha. Waar u ook komt, overal vindt u de briljante sporen van de vroegere Moorse overheersing, zowel in de architectuur als in de muziek. Maar met de eigen Fado, hét levenslied van Portugal, proeft u de unieke sfeer pas echt!

  • het brede zandstrand Praia da Rocha •de boulevard van Praia da Rocha

  • de commerciële jachthaven •de gemeentelijke jachthaven

  • een veelheid aan restaurants •diverse musea w.o.visserij museum

  • vele terrasjes

  • goede hotels

  • meerdere strandtenten

  • verhuur strandstoelen en ligbedden

Praia da Rocha

 

Silves
In de tijd dat de Moren dit deel van Zuid –Europa overheersten, was het stadje Silves de hoofdstad van de Algarve. In bouw, belangrijkheid en uitstraling kon het zich meten met de weelderige steden in Andalusië, zoals Sevilla en Cordoba waar u het befaamde Al Hambra kunt bezoeken.
De stijl van bouwen vindt u terug in Silves, met haar originele stadmuren en restanten van het kasteel dat zeker een bezoek waard is.
Hoewel circa 200 jaar geleden de stad door een aardbeving voor een groot deel verwoest is, zijn deze stadsmuren en kathedraal bewaard gebleven. Het stadje heeft zijn charme en uitstraling zeker behouden en is een toeristische trekpleiter..
Op het terras voor het kasteel wordt in de zomer op zondagmiddag Braziliaanse muziek gespeeld en binnen de kasteelmuren vaak exposities gehouden. Het bezoeken van het Middeleeuwse festival in augustus is zeker de moeite waard, zo ook het bierfestival voor de liefhebbers. In de vele authentieke restaurants kunt u van velerlei gerechte genieten zoals de Cataplana terwijl u luistert naar de bekende Fado volksmuziek.

Carvoeiro
Een stukje verder naar het Westen ligt het gewilde plaatjes Carvoeiro. een heerlijk gezellig dorp dat erg veel vakantiegangers en overwinteraars trekt. Van oorsprong een vissersdorp met vele kleine vissersbootjes aan het zandstrand en met een veelheid aan leuke kleine restaurants en winkeltjes. Voor de jongeren zijn er disco’s en ook het waterpark Splash and Slide in het naburige Estombar is een belevenis voor hen. Kenmerkend voor Carvoeiro is dat er geen hoge flats zijn gebouwd zoals in Albufeira of Armacao de Pera. Hierdoor blijft de vriendelijke uitstraling gewaarborgd.

De stranden Praia do Carvoeiro, Praia Centianes, Praia do Carvalho en Praia de Benagil zijn stranden die fijn besloten liggen tussen de imposante gele rotsen en met een boottocht kunt u de grotten vanuit de zee bewonderen.

Voor de liefhebbers van Golfen zijn er drie zee gewilde courts; Vale da Pinto, Gramacho en Vale do Milho. In een van de vele goede hotels in de regio is hotel The Tivoli Almansor zeer gewild voor conferenties en dergelijke.

Carvoeiro