Apartment in Portugal
 

Handige Algarve Tips

Autoverhuur
Hoewel er natuurlijk wel openbaar vervoer is in de Algarve, zijn de mogelijkheden beperkt en veelal niet op elkaar aansluitend. Velen verkiezen dan ook de huur van een auto, teneinde de maximale flexibiliteit en zekerheid te hebben en volop te kunnen genieten van al het moois dat de Algarve te bieden heeft.

Wij adviseren onze gasten te kijken op Faroairport-carrental.com 
Zij hebben een eigen stand op P4 van het vliegveld, zijn snel en betrouwbaar en leveren goede wagens tegen scherpe prijzen. Afhalen en terugbrengen op het vliegveld, dus wat wilt u nog meer.

Ook tijdelijk een auto huren kan. Zij brengen de auto naar uw appartement en halen hem daar weer op aan het einde van de huurperiode

Vluchten naar de Algarve
Vanuit Nederland en Belgie zijn er diverse maatschappijen die rechtstreeks vliegen op Lissabon en Faro. Vanuit Lissabon, een schitterende stad die een bezoekje zeker waard is, rijdt u in 3 uur over de snelweg (tol) naar uw appartement en wanneer u landt op Faro bent u er al in 45 minuten.


Maatschappijen die u zou kunnen bekijken en die van meerdere vliegvelden vertrekken (Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Eelde, Maastricht, Groningen maar ook Charleroi en Brussel) zijn Ryanair en Transavia maar ook flytap biedt mogelijkheden.
 

Stranden
Het dichtstbijzijnde strand is tevens een van de grootste zandstranden van de Algarve. Het is jaren geleden aangelegd door het leggen van een lange dam in de Oceaan en de monding van de rivier De Arade. Het strand heet Praia da Rocha en ligt aan de voet van een vrij recent gebouwd vakantie”dorp” met veel appartementen en hotels.

 

strand

Verder naar het Westen liggen Praia do Vau. Praia do Alemao, Praia dos Tres Irmaos en natuurlijk het bekende strand van Alvor. Naar het Oosten kunt u Praia Grande van Ferragudo bezoeken, een strand waarop u vanaf uw balkon uitkijkt, Praia do Pintadinho en Praia dos Caneiros waar u uitstekend aan het strand kunt lunchen of dineren.

Routebeschrijving
Het kleine complexje met 3 gebouwtjes is gelegen aan de Rua Sidonio Pais in 8500-Portimao, met Google coordinaten 37°07'35.84" N 8°32'03.95" W
 

map portimao


Echter, ruim voor uw vertrek krijgt u een duidelijke routebeschrijving vanaf het vliegveld Faro, de code van het automatische toegangshek en natuurlijk informatie met betrekking tot de sleutels.

U kunt uw huurauto eenvoudig boeken op Faroairport-carrental.com