Apartment in Portugal
 

Vila Arade Activiteiten

Golf

De Algarve wordt wel het paradijs voor de Golfer genoemd; er zijn wel 35 verschillende banen die elk hun eigen par, specialiteit en charme hebben. Natuurlijk zijn er de super bekende golf resorts Quinta do Lago en Vale do Lobo, die in het centrale gedeelte van de Algarve liggen (in de Gouden Driehoek), maar ook in de buurt van uw appartement zijn er vele en goede golfbanen te vinden. Neem nu Palmares, bij Lagos, Alto Golf bij Alvor of Gramacho bij Carvoeiro, waar u ook Vale da Pinta vindt en Vale do Milho.
Kortom, voor de golfliefhebber zijn er vele mogelijkheden die op korte afstand van het appartement liggen en waar u tegen zeer redelijke fees en goede start times de diverse fairways kunt betreden. Ook een golf membership op een course in de buurt is goed te betalen. En wat dacht u van een heerlijke lunch of diner in een van de clubhuizen?

Om het lijstje van mogelijkheden helemaal compleet te maken vindt u onderstaand een ruime keuze aan golf mogelijkheden: Quinta do Lago North, Quinta do Lago South, Vale do Lobo Royal Course, Vale do Lobo Ocean Course, San Lorenzo, Pinheiros Altos Laranjal, Colina Verde, Benamor Golf, Quinta da Ria, Quinta da Cima, Monte Rei, Castro Marim, Quinta do Vale, Parque da Floresta Boavista, Penina, Pestana Alto Golf, Golfe do Morgado, Alamos Golf Pestana, Vale da Pinta, Gramacho Pestana, Pestana Silves, Vale do Milho, Oceânico Faldo Course, Oceânico O'Connor jnr.,Salgados Golf, Balaia Albufeira, Pine Cliffs Golf Course, Oceânico Laguna Course, Oceânico Millennium, Oceânico Victoria, Oceânico Old Course, Pinhal Golf Oceânico and Vila Sol.

Voor elk wat wils, 9-holes, 18-holes en 27 hole courses in de heerlijke Algarve zonneschijn en prachtige natuur en omgeving.

Kanovaren

Silves & Mexhilhoeira Grande

Wanneer u de natuur en de schitterende omgeving echt van dichtbij wilt zien en ervaren, dan zijn daartoe vele mogelijkheden zoals een bootreis, zeevissen maar dacht u weleens aan kanovaren. Alles van heel dichtbij bekijken terwijl u ontspant op het water en in het heerlijke klimaat.
Een bedrijf waar u voor een heerlijke middag of zelfs gehele dag een liftime experience kunt hebben is www.Outdoor-Tours.com - Algarve´s Outdoor Sports Company, waarvan onderstaand een gedeelte van hun site:

Outdoor-Tours.com - Algarve´s Outdoor Sports Company
Outdoor-Tours.com, Lda is een geregistreerd outdoor bedrijf in Portugal en biedt u de mooiste outdoor activiteiten in de Algarve.

 

kayak

Kom zeekayaken op de Atlantische Oceaan bij Lagos of geniet van onze relaxte kanotochten op de lagune van het beschermde natuurgebied van de Ria de Alvor.
Ga wandelen in het micro-klimaat van de groene Serra de Monchique of blijf fit met onze Nordic Walking lessen.

Zeevissen

De Algarve biedt vele mogelijkheden tot het zeevissen. Vanaf de wal maar ook met diverse gespecialiseerde bedrijven die soms ver de oceaan opgaan om een kanjer aan de haak te slaan. Vele bedrijven bieden trips aan:

Zeevissen Algarve Portugal
De Algarve is geliefd bij sportvissers omdat zwaardvissen, tonijn en verschillende soorten haaien hoge eisen stellen aan hun talenten en wilskracht. Langs de zuidkust van Portugal kunt u nagenoeg vanuit elke haven uitvaren voor zeevissen Algarve. Enkele bekende plekken:

Praia da Luz / Lagos
'Pescamar' is een schip dat speciaal voor de sportvisserij is gebouwd en dat wordt bemand door ervaren vissers die er alles aan doen om een dag zeevissen Algarve tot een ultieme belevenis te maken. De boot is voorzien van professionele uitrusting waaronder een vechtstoel, outriggers en de modernste elektronische apparatuur om haaien, tonijn en merlijn op te kunnen sporen. Pescamar heeft een licentie om 25 mijl buitengaats te gaan voor zeevissen Algarve.

'Bom Dia' in Lagos biedt 'family fishing trips' met een prachtige zeilboot. Dankzij de relaxte sfeer aan boord en de hulpvaardige bemanning wordt ook een eerste viservaring een geweldig leuke belevenis.

Portimão
Vanuit Praia da Rocha in Portimão vertrekt u met een snelle boot richting het visgebied waar u onder meer grote baars, zeepaling, Blue Fish, tonijn, zwaardvis en haaien aan kunt treffen. De boten zijn voorzien van professionele vismolens en hengels en alle andere apparatuur die nodig is voor een geslaagde dag zeevissen Algarve. Eén van de organisaties voor big game fishing vanuit Portimão is 'Cepemar'.

Meer informatie
Voor meer informatie over zeevissen Algarve, watersport Algarve, activiteiten Algarve, kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen.

0031(0)630197179 voor meer informatie .

 

fishing

Zeiltochten
Vanuit de mooie stad Portimao zijn er vele mogelijkheden om het avontuur op te zoeken en gebruik te maken van de vele soorten boten die er zijn. Zo kunt u de rivier de Arade op naar de stad Silves, een dagtocht maken met BBQ en lekker zwemmen en zonnen op prachtige besloten strandjes of bij voorbeeld een zeilboot huren. Een van de bedrijven die u daarbij kan helpen en adviseren is Algarve Ocean waarvan we een deel van hun website hieronder plaatsten:

Zeilgebied -Vanuit Marina de Portimao bestrijken we een ongekend veelzijdig zeilgebied. Van woeste oceaandeining en dolfijnen bij Sagres tot het altijd kabbelende water van de rivier de Arade, het ligt
allemaal binnen het bereik van 1 dag.

De rivier is bevaarbaar tot midden in de stad Portimao en biedt onder alle omstandigheden beschut water waarop het goed spelen is met stroming, boot- en zeilhandling. De brede en diepe riviermonding biedt een altijd veilige aanloop van de haven.

3 Mijl naar het westen toe in de beschutte baai van Lagos ligt de delta van Alvor, die voelt als de Waddenzee, met droogvallende platen en een intense diversiteit aan vogels.

Nog 2 mijl verder naar het westen en we hebben de keuze tussen het aanlopen van de haven van Lagos of een bezoek aan de prachtige rotsformaties van Piedade.

In de zomer doet iedere mijl in westelijke richting de wind verder toenemen. Voor een echte oceaanervaring verlaten we de baai van Lagos en varen in ongeveer 2 uur tijd door naar de Kaap St. Vincent bij Sagres. Bij deze zuidwestpunt van Europa waait het altijd, meestal hard, en is de kans op ontmoeting met dolfijnen groot.

Binnen een paar uur varen naar het oosten hebben we de havens van Albufeira en Villamoura binnen bereik. Nog een stukje verder hebben we de grootse delta van Faro, waar ankeren voor het visserseilandje Culatra je verplaatst naar ergens in Zuid Amerika.

Voor onze meerdaagse tochten hebben we als bestemmingen Cadiz, Gibraltar, Tanger, Madeira en Lissabon.

 

zeilen zeiltocht zeilen in de algarve

Fietsverhuur
Op diverse plaatsen in de Algarve, maar ook in de stad Portima, bestaat de mogelijkheid om fietsen en/of bromfietsen te huren. Echts iets voor de sportieve avonturier om het ruig een on-ontgonnen binnenland van de Algarve te onderzoeken. De Algarve-gids.nl biedt een aantal opties:

Normaal Fietsen - Fietsverhuur

Vaak kregen wij de vraag van, vooral Nederlanders, of en waar ze fietsen konden huren tijdens hun vakantie in de Algarve. Dat was sinds voor kort ook bijna onmogelijk.
Via het bedrijf Megasport kunt u on-line fietsen huren die dan kosteloos op uw vakantie adres worden bezorgd en ook weer opgehaald.

Voor groepen die zelf tochten willen organiseren kunt u extra services boeken zoals bv een volgauto.

 

biking fietsen


Georganiseerd Fietsen - Mountainbiken
Huur een All Terrain Bike met helm en stuurtas. Kies één van onze routes welke het westelijke deel van de Algarve beslaan. De routes variëren in lengte van 35 tot 95 km, van fietsen over makkelijk asfalt tot fietsen over het strand, van downhill fietsen tot omhoog trappen tot de toppen van de Monchique.
Alle routes bevatten informatie over culturele en historische plaatsen, over waar je kunt lunchen of zwemmen, en geven duidelijke aanwijzingen over de te volgen routes. Wij houden er niet van veel auto’s tegen te komen tijdens het fietsen, daarom gaan de routes zoveel mogelijk over rustige wegen; off the beaten track!

Georganiseerd Fietsen - Downhill fietsen
De tocht begint in Mexilhoeira Grande, vanwaar je in een minibusje naar de hoogste top van de Algarve, de Foia met 902 m, wordt gebracht, midden in de Serra de Monchique. Geniet van de prachtige vergezichten op zowel de zuid- als de westkust. Het restaurant bovenop de berg is altijd geopend en serveert lekkere koffie. Na een heldere uitleg fiets je terug naar de kust…easy going downhill!
De ervaren, meertalige, gids stopt op plaatsen met prachtige uitzichten en vertelt je over de flora en fauna. Een service auto volgt de groep, van maximaal 16 personen.
De aluminium ‘all terrain' bikes zijn op maat gemaakt en hebben veilige hydraulische remmen van Magura, comfortabele gelzadels en voorvering. Het stuur staat hoger dan op een normale fiets, zodat je in een veilige en comfortabele houding van de tocht kunt genieten.
We zorgen voor een helm en een fles water.
Deze tochten zijn geschikt voor iedereen tussen 15 en 65 jaar met enige fietservaring.

Waterparken
Een van Europa’s grootste waterparken ligt op 20 minuten rijden van uw appartement, in Estombar, gemeente Lagoa. De naam is Slide and Splash en is geopend van April tot Oktober van 10.00 tot 17.00 uur.
 


Iets verder doorrijden over de EN125 breng u naar een andere Waterpark, Aqualand genaamd. Dit waterpark, waar uw kinderen een onvergetelijke dag kunnen hebben en graag nog eens terug willen komen, is bekend vanwege de Kamikaze die 95m hoog is, de Crazy Race, de Banzai en het Mini Park.

Het weer in de Algarve
De beste reclamespot die men voor de Algarve heeft bedacht is dat er per jaar niet minder dan 3.000 zonuren zijn. Voor ons Noordelingen is dat precies waarom het gaat; heerlijk bijkleuren, genieten van de weldadige warmte en het gevoel van vrijheid.

Onder deze link kunt u de weersvoorspellingen van Faro zien zodat u uw activiteiten kunt gaan plannen.

Natuurlijk heeft ook de Algarve af en toe een grote regenbui nodig, mede omdat de (drink)watervoorziening uit grote stuwmeren komt die door de diverse rivieren worden gevoed. Bekende stuwmeren die een bezoekje waard zijn, zijn Baragem da Bravoura boven Lagos en Baragem do Funcho/Arade tussen Silves en Sao Bartolomeu de Messines (ook het bezichtigen waard!)
Veelal duren die buien nooit erg lang zodat u al snel weer kunt genieten van de weldadige zonneschijn.

Overwinteren
Velen willen de natte en koude winters ontvluchten en zoeken hun heil in warmere oorden. Mede door de uitstekende ligging van het appartement, zo dicht bij alle faciliteiten van Portimao en Praia da Rocha en het blijvende mooie uitzicht over de rivier en de Oceaan, is dit een uitstekende plaats om de wintermaanden te overbruggen. December, januari en februari kennen erg veel heerlijk zonnige dagen waarbij een bezoek aan een van de stranden in de omgeving nog steeds erg aangenaam is. Maar zeker op een van uw twee balkons of het dakterras kunt u heerlijk vertoeven met een goed boek, een wijntje of een (Nederlands)krantje dat u tijdens uw ochtendwandeling in Praia da Rocha hebt gekocht.

 

Voor hen die in Vila Arade willen overwinteren en er dus langere tijd verblijven, is het mogelijk om een speciale prijs af te spreken.